by Malin Sahlberg

Mojito Ice cream

God kväll!
Det är så kul att kolla på statistiken över hur många ni är som tittar in här varje dag, det ökar stadigt hela tiden. Så glad över att ni verkar trivas och gilla mina recept. Tack!

Idag blir det ett riktigt sommar recept, här har jag kombinerat två av mina sommarfavoriter- glass och mojito. En helt ljuvlig kombination tycker jag det blev. Glassen gör du helt utan glassmaskin men ändå blir det fantastiskt krämig och len i konsistensen. Dessutom innehåller själva grundsmeten bara två ingredienser så den är verkligen enkel att göra och det går ju göra olika smakkombinationer i oändlighet. Men denna med limecurd, mynta och maränger blev en "match made in Heaven".

Ha en fin kväll, nu laddar jag för fredag och aw imorgon!
Kram


Ingredienser
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl lime curd
10 blad mynta
minimaränger


Gör så här:
Börja med att finhacka myntan. Vispa sedan grädden så den blir rätt så fast. Vänd ner den kondenserade mjölken och vaniljpulvret så att det blir en slät kräm. Smält limecurden försiktigt i en gryta på spisen så den blir lite flytande och går att ringla.

Häll ca en tredjedel av glassmeten i form och ringla över en del av limecurden och sprid ut lite mynta och maränger över. Bred på med glassmet över och upprepa med curd, mynta och maränger.. Bred på det sista av glassmeten och dekorara snyggt med det sista av kurden, myntan och marängerna.

Stoppa formen i frysen ca 4 timmar. Ta fram ungefär 10 minuter innan servering så den mjuknar lite och dekorera med lime och mer mynta och maränger. Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229