by Malin Sahlberg

Mojito Cupcakes

Hello i stugorna!
I fredags var jag ju som sagt på after work med några vänner, det gick ju som vanligt att köpa både vin och öl där men också drinkar i form av isglass. Typ som GB klassikern Calippo, i en liknande strutform sär man trycker upp glassen. Det fanns flera olika drinktyper bland annat min absoluta favorit drink, mojito! Det inspirerande mig till dessa små cupcakes, alltså mojito cupcakes. Med smak av mynta och lime och en liten skvätt rom i frostingen. Just romen kan man ju utesluta om man vill göra dem helt alkoholfria om man nu vill bjuda barn på dem till exempel. Resultatet måste jag säga blev riktigt bra, fräsch och somrig smak som får i alla fall mig att längta lite extra efter ljumna sena sommarkvällar.

Ingredienser:
1 st ägg
1 dl strösocker
0,5 dl mjölk
50 g smör
1,5 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1 tsk rivet limeskal (ca 1 st lime)
1 tsk finhackad mynta

75 g smör (rumsvarmt)
3,5 dl florsocker
0,5 tsk rivet limeskal
3 tsk mjölk
3 tsk vit rom

Gräddning: 200 grader, ca 6 minuter. Ca 15 minimuffins.

Gör så här:
Muffins- Börja med att smälta smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Häll sedan i mjölken i det smälta smöret och tillsätt det sedan i ägg och sockersmeten. Blanda vaniljpulver, bakpulver och mjöl och vänd ner det. limeskalet och myntan i smeten. Häll upp smeten i minimuffins formar och grädda i ugnen.

Frosting- Vispa det rumsvarma smöret, florsockret och limeskalet på låghastighet i en bakmaskin eller med elvisp. Rör ihop mjölk och rom och häll det väldigt sakta i smörkrämen under vispning på låg hastighet. Höj hastigheten när allt är ordentligt blandat och vispa så det blir riktigt luftigt.

Bred på frostinen på muffinsen och strö på lite hackad mynta eller riven lime och strösocker. Klart att servera!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

finastemattan,
Härligt! man blir happy... : )
finastemattan.blogspot.se/