by Malin Sahlberg

Mjölkchokladtryffel

Godkväll!
Nu är det dags, nu drar jag igång med årets advent- och julrecept här inne. Kommer säkerligen blanda med lite andra recept såklart också men nu blir det mycket saffransdoft, pepparkakskryddor och allt som hör julen till.

Hade egentligen tänkt att jag skulle få ut detta inlägget och recept redan igår men det hanns inte. Jag har spenderat tre underbara dagar i huvudstaden tillsammans med några av mina allra bästa vänner. Så en dag sent kom jag i alla fall upp till Stockholm. Det känns fortfarande surt att jag missade Sthlm food & wine, hade varit så kul att gå på mässan och få träffa de andra bloggarna som också var nominerade till matbloggpriset. Men vädret kan man ju inte göra något åt direkt. Och efter en helt underbar helg tillsammans med vänner med Laleh-konsert i Globen, ljuvlig mat på restauranger, lite goda drinkar, shopping och ett besök på slottet och utställningen med de kungliga brudklänningarna så kan jag inte på något sätt klaga trots att jag missade torsdagen uppe i Stockholm.

Så då kommer alltså årets första julrecept här, det blir ett enkelt recept på tryffel med smak av mjölkchoklad. Få ingredienser, få moment och går fort att göra, alltså ett recept som passar alla som vill gör någon god söt sak.

Fotona på tryfflarna har Jessie (photoartbyjess) tagit när vi hade en liten photoshoot hemma hos mig för någon vecka sedan. visst är de fin?! Får en härlig julkänsla av dem!

Kram på er?!

Ingredienser
250 g mjölkchoklad
1 dl Vispgrädde
1 msk Smör
2 msk florsocker

Ca 30 st tryfflar


Gör så här:
Börja med att dela chokladen i mindre bitar. Koka sedan upp grädden och smält ner smöret. Häll den heta gräddblandningen över chokladen och låt den smälta under omrörning. Rör till en helt lät kräm. Häll krämen i en burk och ställ i kylskåpet för att stelna i ca 3 timmar.

Rulla chokladsmeten till jämnstora tryfflar. Rulla dem i florsocker. Ställ svalt för att stelna.
Förvara helst tryfflarna i kylskåp.tills servering


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer