by Malin Sahlberg

Mintpuckar

Hello söndag kväll!
Denna helgen och framförallt denna söndag har verkligen gott undan. Fullt ös men bara kul saker. Jag har bakat en hel del men ändå inte riktigt så mycket som jag hade hoppats på. Idag hann jag i alla fall med att baka julkakor, gör lite julgodis och förberedde nyårsdesserter till dagens fotografering tillsammans med Jessie. En härlig fotostund som vi avslutade som oftast med kaffe och tjatter, så glad att jag lärt känna henne.

Direkt efter den kaffestunden så fick jag besök av två andra fina vänner, tror till och med de avlöste Jessie i trapphuset. Perfekt att få hjälp att äta upp desserterna och kvalitetstid med fina vänner.

En helt underbar dag med andra ord, så mysigt att få hinna umgås med vänner nästan hela dagen. Nu ikväll har jag fart fram i lägenheten och fixat och donat med lite allt möjligt och undrade för mig själv var all energi kom ifrån, började då räkna antalet kaffekoppar jag hällt i mig idag och kom nog fram till minst sex stycken. Japp, det förklarar den lätta darrigheten i kroppen och energinivån. Kaffedetox i veckan kanske, eller...

Ny decemberdag och nytt recept blir det! Mintpuckar, sött och mintfräscht på samma gång. Det är något mellan kaka och godis, ni får välja själva:-)

Kram

Ingredienser
1 st äggvita
0,5 tsk pepparmintsarom
6-7 dl florsocker
200 g mörk choklad

ca 20 st

Gör så här:
Vispa äggvitan till hårt skum och blanda ner pepparminten. Rör ner florsockret så det blir en fast och smidig deg, det kan eventuellt gå åt lite med florsocker. Pudra ut florsocker på arbetsbänken och knåda degen slät och smidig. Pudra ut mer florsocker och kavla ut degen till en jämn platta, ca 0,5 cm tjock. Stansa ut rundlar med ett kakmått eller lagom stort glas, jag använde ett kakmått på ca 4 cm i diameter. Smält chokladen och doppa rundlarna där i, låt dem rinna av på ett galler och lägg dem sedan på ett bakplåtspapper för att stelna. Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer