by Malin Sahlberg

Mangomania cake

Men hallå!!
Sitter i köket hos bror och svägerska och ska strax börja med en massa husfix här. Kom hit lagom till att frukosten hade dukats upp så nu är vi redo för en shoppingtur och efter det ska vi montera, skruva upp och piffa. Dagens fokus är hallen.

Tiden är inte på min sida just nu så det har varit lite långt sen senaste inlägget men nu idag kommer äntligen ett nytt recept. Igår hade jag med mig tårta till jobbet, firade att ett lite segdraget projekt äntligen var avslutat. Så en pannacottatårta med kladdkakebotten tog jag med mig på morgonen när jag susade till kontoret. Att döma av hastigheten den tog slut på så var den uppskattad och receptet godkänt. Så här nedan har ni det om ni blir sugna på att baka en ni också.


Happy Lördag!

Ingredienser


Kladdkaka

100 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,25 tsk salt

Gräddning: 175 grader ca 20-25 minuter


Pannacotta

8 st gelatinblad
500 g mango
500 g grädde
1 lime (skalet)
200 g råsocker


Gör så här:

Kladdkaka- Börja med att smälta smöret i en kastrull/gryta (som ska rymma hela smeten). Ta bort grytan från spisen och blanda ner sockret ordentligt. Rör ner mjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist ner äggen och se till att allt är väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen. Låt kakan svalna och lossa försiktigt kanten på formen.

Pannacotta- Lägg mangon (tinad- om du använder färdig tärnad frusen) och mixa den till en slät puré med hjälp av stavmixern. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädden i samma kastrull som mangon och blanda även ner sockret och limeskalet. Blanda ihop allt och låt det sedan koka upp.
Ta av kastrullen från spisen, krama ur vattnet från gelatinbladen rör ner dem i gräddblandningen så de smälter helt.

Montering- Ta fram en springform i storlek ca 24 cm i diameter och spänn fast ett bakplåtspapper mellan botten och kanten på formen. Lossa den avsvalnade kladdkakan från sin form och lägg i den större, centers den så det är plats mellan formens kant och runt hela kladdkakan. Klä formens kant med bageriplast (alt. OH-plast) för att enkelt kunna lossa tårtan när den är färdig.
Häll den varma pannacotta i springformen så det fyller mellanrummet och täcker hela kladdkakan. Ställ formen i kylskåpet minst 5 timmar så den hinner sätta sig ordentligt innan servering.

Dekorera med färska bär, choklad och strössel. KLART!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

GabrielaRyden
GabrielaRyden,
Gud så gott! 😋
nouw.com/gabrielaryden
Fredagskakan
Fredagskakan,
Sandra Bems
Sandra Bems,
Har precis gjort denna kaka och det jag provsmakat verkar lovande. Men nu har jag problemet att kladdkakan flyter upp????
Fredagskakan
Fredagskakan,
Hmm ajdå, det har jag inte varit med om. Nu såg jag väl detta försent men kanske går det trycka ner den när pannacotta börjar stelna lite? Hoppas det löst sig😊 Kram
nouw.com/fredagskakan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229