by Malin Sahlberg

Mandeltårta

Hej hopp!
Är galet irriterad på min dator just nu, den är inte alls samarbetsvillig utan är extrem långsam och
trög. Det kan vara så illa att den bara har dagar kvar i livet. Alltså borde jag snarast bestämma mig för vad för någon som ska ersätta denna. Någon som har tips? Jag behöver någon som funkar bra att redigera bilder på men också att den klarar av Cad-program och då även orkar med renderingar. Tipsa gärna om ni har koll på detta för jag kan inte mycket.

Idag fyller min mormor år och vi var bjuda hem till henne på frukost idag på morgonen. Så god och lyxig frukost hade hon dukat upp, underbart för mig som sällan äter frukost. Men när det var knappt 20 minuter tills det var dags att åka i morse så fick jag för mig att baka en tårta att ta med mig till mormor. Inte mycket tid att vispa ihop en tårta på men det gick fint. En madelmassebotten med vispad grädde och massa färska bär på toppen blev det, så enkelt och så gott. Det är ju såklart ett extra plus att den blir klar på knappa 20 minuter, sen behövs en liten stund för att botten ska svalna innan grädden kan läggas på. Så det receptet får ni idag, kanske något ni kan vispa ihop redan till morgondagens fikastund?


Ingredienser
500 g mandelmassa
4 st ägg
0,5 dl potatismjöl
3 dl vispgrädde
300 g färska bär (ca)

Gräddning: 200 grader, ca 15-20 minuter

Gör så här:
Riv mandelmassan och blanda ihop den tillsammans med äggen och potatismjölet. Smöra och bröa en form med lös botten, ca 22 cm i diameter (gärna pajform för att få volangmönstrad kant). Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen. Vispa grädden under tiden. Låt tårtbotten svalna, för att snabba på kan man ställa formen på kylklampar. Ta sedan bort kanten på formen och lägg botten på ett serveringsfat. Fördela grädden och fyll på med bären. Klart att servera!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer