by Malin Sahlberg

Mandelkakor med smak av kokos

Hej på er!
Hoppas ni haft en bra inledning på veckan?! Det har jag även om jag tycker att tisdagar oftast är lite väl sega, då är det mer än hälften av jobbdagarna kvar innan det är helg och just tisdagar tycker jag kan vara speciellt långsam, nästan som att visarna på klockan segar sig lite just på tisdagar. Man får helt enkelt boka in lite roliga saker att göra efter jobbet för att motverka tisdags segheten. Dock har jag inte gjort det idag, men då hann jag ju med ett litet bakexperiment istället. Det är ju inte helt fel det heller!

Idag blev det en mandelkaka som får lite kokossmak med hjälp av kokosoljan i. Kakan är glutenfri och hoppar man över att dekorera den med choklad så är det också laktos/ mjölkproteinfri. En riktig goding som många kan njuta av trots matallergier.

Ingredienser:
3 msk äggvita
0,25 tsk mandelessens

1 msk kokosolja
3,5 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
1,25 dl farinsocker
0,25 tsk salt
0,5 tsk vaniljpulver
Choklad för dekorering

Gräddning: 175 grader, ca 8 minuter

12 st kakor

Gör så här:
Blanda mandelmjöl, bakpulver, farinsocker, salt, och vaniljpulver i en skål. Rör ihop den smälta kokosoljan med äggvita och mandelessensen i en annan skål och häll sedan över de torra ingredienserna. För tills det är ordentligt blandat. Fukta händerna och rulla små bollar av degen och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Tryck till dem lite och gör en grop i mitten. Grädda i mitten av ugnen. Tryck till gropen efter att de kommit ut ur ugnen så den försvinner lite under gräddningen. Smält choklad och fyll kakorna.

Tips:
Vill man inte ha kokossmak på kakorna går det ju lika bra att använda kokosolja utan smak.

Happy Baking!
/Malin​

Gillar

Kommentarer