by Malin Sahlberg

Magnum cheesecake -

God morgon!
Idag firar Fredagskakan 1 år!! Ett helt år har det hunnit passera sedan jag vågade mig på att publicera mitt första recept här inne på bloggen. Jag hade funderat länge på det här med en bakblogg och fått en hel del pepp från andra att jag borde göra det ändå kändes det läskigt på något sätt att dra igång. Över 125 recept har jag hunnit lägg upp här, fler än det har testbakats men ibland håller inte idéerna hela vägen ut på bloggen om jag ska vara ärlig.

För att fira födelsedagen så har jag planerat för varianter av de mest besökta recepten här. Det helt klart populäraste är Magnum mandel glassarna jag gjorde i juli. Det receptet vann jag dessutom en tävling på instagram som tidningen Buffé hade i somras, så kul!

Som en variant på toppreceptet har jag nu gjort magnum mandelglassen som en cheesecake, perfekt att servera på ett födelsedagskalas!

Ingredienser
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
1 tsk vaniljpulver
50 g flagad mandel
13 st Bragokex
50 g smör
200 g choklad
2-3 tsk matolja

Gör så här:
Krossa kexen, smält smöret och blanda ihop det. Platta ut kexblandningen i en form med löstagbar botten (15-20 cm i diameter). Vispa grädden till mjuka toppar och rör ner den kondenserade mjölken, vaniljpulvret och ca 30 g av mandeln. Häll glassmeten över kexbotten och frys i minst 3 timmar. Smält chokladen och blanda ut den med matolja för att få den mer lättflyttande. Ta fram glassen och ta bort formens kanter. Häll chokladen över glassen och bred ut den jämnt både på toppen och kanterna. Strö snabbt över resterande mandelflisor- chokladen stelnar fort. Frys igen eller servera direkt.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229