by Malin Sahlberg

Madeleinekakor med vanilj

Hej hopp!!

Fredagen och helgen är här igen, känns inte som det var längesen sist men jag ska inte klaga. Ska passa på att testa fler nya julrecept när jag har två lediga dagar framför mig. Sen ska jag hänga med vänner, har varit alldeles för lite med kompishäng det senaste så det ska jag försöka pressa in riktigt ordentligt denna helgen.

Andra december och andra receptet i min receptkalender kommer här. Kräver att man har en madeleineplåt men det tycker jag absolut att det är värt att investera i om man inte redan har en, det är fantastiskt goda kakor. Det kan ju annars var en väldigt bra sak att önska sig i julklapp!

Happy friday och kram på er<3

Foton av Jessie, (@photoartbyjess på instagram)

Ingredienser
100 g
smör
2 st ägg
0,75 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,25 dl mjölk

Gräddning: 200 grader, ca 6-8 minuter

Ca 24 stora alt. 40 små

Gör så här:

Börja med att bryn smöret och ställ det sedan åt sidan. Vispa ägg, strösocker vitt och fluffigt. Sikta i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tillsätt mjölken och lite i taget av det brynta smöret och blanda tills det blir en slät och jämn smet. Smöra och mjöla plåtarna och fyll dem till ca 3/4 med smet. Grädda dem i 6-8 minuter, låt dem svalna något och ta sedan loss kakorna från plåten. Strö över lite florsocker innan servering.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

TinasTaste
TinasTaste,
De ser så läckra ut och fina bilder!
nouw.com/tinastaste
Fredagskakan
Fredagskakan,