by Malin Sahlberg

Madeleinekakor med citron

Hej hej!
Men är det möjligt att det är söndag kväll igen, känns som det är det jag inleder de flesta blogginläggen med. Att helgen är över och en ny vecka väntar... Helgerna går oroväckande fort och jag har inte i närheten hunnit med vad jag hoppats på.

Något jag hann med var dagens födelsedagskalas och firandet av världens finaste Esther som fyllt 1 år. Lillstjärnan nöjt av uppmärksamheten och sin fina presenter, det var väldigt tydligt när jag gick igenom bilderna jag tog på henne :) väldigt glad tjej på dem!

Innan jag drog iväg på kalas så klämde jag in lite bakning. En omgång med Madeleinekakor blev det, denna gången fick det en smaksättning av citron. Det är ju väldigt eleganta små kakor och citron passade perfekt till.

Söker ni här på bloggen så finns det flera recept sedan tidigare med andra smaker på denna lilla franska kaka.

Ha en skön kväll<3


INGREDIENSER

100 g smör
2 st ägg
0,75 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,25 dl mjölk
2 st citroner (skalet)

Gräddning: 200 grader, ca 6-8 minuter

Ca 24 stora alt. 40 små


GÖR SÅ HÄR

Börja med att smälta smöret och ställ det sedan åt sidan. Riv citronskalet fint.

Vispa ägg, strösocker vitt och fluffigt. Sikta i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tillsätt mjölken och lite i taget av det smälta smöret och blanda tills det blir en slät och jämn smet.

Smöra och mjöla plåtarna och fyll dem till ca 3/4 med smet. Grädda dem i 6-8 minuter, låt dem svalna något och ta sedan loss kakorna från plåten. Strö över lite florsocker innan servering.


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

IsabellePettersson
IsabellePettersson,
Enitalienareisverige