by Malin Sahlberg

Lyxiga risbräck

Hej på er!!
Mitt i veckan och jag längtar efter helgen en massa just nu. Men först några jobbdagar och vardagsfix. Och inte att förtränga, träning?! Efter förra passet där jag knappt kunde röra mig så vet jag inte hur jag tänkt när jag bokat in ett likadant pass, dessutom ska vi vandra med jobbet dagen efter!! Kommer ju helt klart bjuda arbetskamraterna på underhållning när jag och träningsvärken ska tas oss fram...

Tror jag ska packa med några risbräck i ryggsäcken till vandringen. Perfekt utflyktsgodis, eller egentligen perfekt när som. Superenkelt att göra och tar knappt någon tid att göra heller. Kanske något att göra med barnen?! Receptet kommer här.

Ingredienser
100 g mörk choklad
150 g vit choklad
0,5 dl jordnötter
0,5 dl minimarshmallows
3 dl puffat ris

Ca 20st

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Grovhacka underhuden jordnötterna och dela marshmallowsen på mitten. Rör ner jordnötter, marshmallows och puffat ris i chokladen. Känns det rinnigt så fyll på med lite mer ris. Klicka ut högar på ett bakplåtspapper, ca en matsked stora. Ställ kallt tills de svalnat. Klart!

Tips:
Det går att använda vilken choklad man vill, ljus mörk, vit. Jag hade mintsmak på min mörka och det blev väldigt gott ihop de andra ingredienserna. Det är ju så lätt att blanda de/ den chokladen man själv tycker bäst om. Vill man göra den nötfri så utesluter man bara jordnötterna, kanske måste man ha i lite mer ris för att få rätt konsistens.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer