by Malin Sahlberg

Ljus kladdkaka med citron

Happy helg på er!
Helgen är här och just denna är ovanligt helt oplanerad på så när som ett efterlängtad besök till en fin vän och hennes underbara familj. Vi har inte hunnit ses sen långt innan jul så jag ska efter jag skrivit klart packa ner julklapparna till hennes döttrar. Men det är väl mer nån form av vinterpresenter istället för julklapparna nu när man ger dem i slutet på januari. är ju inte fel att paket såhär en vanlig lördag heller så jag tror det blir nog uppskattat.

Bakade en kaka som jag ska ta med mig till fikat. Det blev en fräsch ljus kladdkaka med smak av citron och hallon. Tycker om att smaksätta de ljusa kladdkakorna med något syrligt som citron eller hallon då de gärna blir lite för söta annars för min smak. Passar ju fint att servera med lite lättvispad grädde eller en kula mjuk vaniljglass.

Ingredienser:
100 g smör
2 st ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk rivet citron skal
150 g hallon

Gräddning: 175 grader, ca 15-20 minuter

Gör så här:
Börja med att smälta smöret. Vispa under tiden ihop ägg, socker och citronskal. Tillsätt sedan det smälta smöret. Häll sist i mjölet och rör snabbt ihop smeten. Häll smeten i en bröad form på ca 22 cm i diameter, strö över hallonen och grädda i mitten av ugnen!


Tips:
Det går superbra att byta ut hallonen mot blåbär, för citron och blåbär är en riktig hit!

Happy baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer