by Malin Sahlberg

Limepannacotta

God morgon!
Sitter och väntar på att mamma och mormor ska dyka upp hos mig. De är på torget och ska handla med sig lite gott till frukost som vi ska äta här hemma. Har skickat skickat bud med dem att de ska köpa lite fina snittblommor åt mig där också. Inte mycket som piffar upp det hemma som blommor tycker jag.
Idag har en av mina bästa vänner namngivning för sin son och jag ska fixa tårtan. Så jag har varit igång ett bra tag nu på morgonen och börjat förbereda den. Det blir en helt ny variant som jag inte gjort innan så jag hoppas den blir lika god som jag tänkt mig. Är lite orolig för värmen idag, ska täcka tårtan om nån timme med marsipan och vill ju inte under några omständigheter att den börjar smälta. Men det är bara att hoppas på det bästa och försöka hålla värmen nere i köket så gott det går.

Här får ni i alla fall receptet på pannacottan som vi åt i veckan när vi firade mammas födelsedag, en lagom frisk limepannacotta. Så krämig och god, dessutom gelatinfri och superenkel att göra. Det är ju alltid ett plus. Kanske nått att vispa ihop till dessert idag till lördagsmiddagen?! Den går ju enkelt att göra laktosfri, bara att välja laktofrigrädde och den är ju naturligt glutenfri så en bra dessert att servera om det finns lite olika matallergier i sällskapet.
Ha en fin helg!

Ingredienser
3 dl
Vispgrädde
0,75 dl
Gelésocker
2 st lime
Bär

Ca 4 portioner

Gör så här:
Häll i grädde, socker och limeskalet i en kastrull. Låt det precis koka upp. Sila gräddblandningen och häll upp det i portionsskålar. Ställ pannacottan kallt i minst 2 timmar så den stelnar. Lägg på bär innan servering, sen är det bara att njuta!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

finatsemattan,
Så gott och fina bilder!
finastemattan.blogspot.se/
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack!! Ja den är riktigt god😋
nouw.com/fredagskakan