by Malin Sahlberg

Limekakor

Hej!
Valborg och första maj har passerat men vart tog våren vägen?? Regn och grått utanför fönstret och bara några få mil hemifrån mig vaknade kompisar upp till en helt snötäckt mark! Det här är inte ok, nu ska ju våren vara här med sol och härliga temperaturer, inte moln och minusgrader.

Här kommer i alla fall en kaka med lite vår och sommar smak. Någon gång framöver så lär ju våren komma fram så då kan det ju passa med dessa spröda limekakor när man tar med kaffet och njuter av en fika utomhus i solvärmen.

Ingredienser:
4,5 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g smör
2 st lime
1 tsk salt
5 msk socker

Ca 20 kakor

Gräddning: 175 grader, ca 8 minuter

Gör så här:
Börja med att riva skalet från de båda limefrukterna, lägg det i en liten skål och ställ åt sidan.
Lägg mjöl, smör, vaniljsocker, socker (1 dl) samt limejuice från en halv lime i en matberedare och mixa tills smöret är helt fördelat. Häll ut mixen på bänken och knåda ihop till en boll. Dela den i två lika stora delar och rulla till ca 20 cm långa rullar. Klä in dem i plast och lägg in rullarna i kylen i minst 30 minuter.

Häll i socker (5 msk) och salt ihop med limeskalet och blanda ihop. Rör ordentligt så att limesmaken kommer fram ordentligt. Ta fram degrullarna och rulla dem i limesaltsockret. Skär skivor ungefär 1- 1,5 cm tjocka och lägg på en plåt. Grädda i ugnen i ca 8 minuter så att kakorna precis får lite färg i kanterna.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer