by Malin Sahlberg

Lime meringue cheesecake

Hej hopp!
Lördagen har till stora delar passerat, och jag har landat i tv-soffan. Dock inte hemma eftersom renoveringen där troligen inte blir klar förens i mitten av nästa vecka... börjar sakna att vara hemma och ha sina saker och hitta i alla köksskåp och sådär. Men egentligen inget att klaga över, det blir bara desto bättre när det väl är dags att flytta tillbaka hem igen.

Dagens arkivfavorit bland recepten är en cheesecake med lime och marängbotten. Syrligt, sött och så otroligt gott. Är karaktären inte på topp när denna står i frysen kan det slinka ner både en och två bitar..

Kram på er!

INGREDIENSER

Marängbotten
2 st äggvitor
1,25 dl strösocker

Gräddning: 100 grader, ca 100 minuter

Cheesecake
3 st äggulor
1,5 dl strösocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
3 st äggvitor

1,5-2 dl limecurd
(receptlänk, byt ut citron mot lime)

Gör så här:
Marängbotten- Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum. Bred ut marängsmeten till en rundel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

Cheesecake- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och ställ åt sidan. Lägg äggulor, strösocker och philadelphiaost i en bunke och vispa till en jämn smet. Häll sedan grädde och vaniljsocker i en tredje bunke och vispa tills grädden är blir ordentligt tjock. Blanda sedan först ihop vispgrädde och ostsmeten och rör sedan sist i äggvitorna försiktigt men se till att allt blir blandat.

Lägg ihop- Lägg marängbotten i en springform med diametern 24 cm. Bred ut ett rejält lager av limecurd på marängen och häll sedan på cheesecakesmeten över. Slå formen lätt i arbetsbänken så att smten flyter ner mellan formen och marängen. Släta till toppen och ställ formen i frysen och låt stå minst 4-5 timmar. Ta fram formen ca 20 minuter innan servering och garnera med valfria frukter och bär.


HAPPBY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer