by Malin Sahlberg

Lime cheesecake

Hej sötisar!
Torsdagskvällen är här och det betyder ju Hela Sverige Bakar på tvn. Nu har jag bänkat mig i soffan, med en liten sötsak att njuta av när man blir läskad av allt fint de bakar i rutan. För min del blir det en bit av lime cheesecaken som jag gav en liten förhandstitt av i morse. Jag serverade den igår kväll när jag och en av mina bästa vänner hade middagsdate ihop med våra mammor. Denna gången var det min tur att bjuda hem så jag hade förberett lite middag och så klart en dessert. Eftersom jag var på en kemikaliekonferens hela eftermiddagen så hade jag inte mycket tid att göra varken maten eller desserten samma dag, så en cheesecake till efterrätt blev perfekt. Så här kommer receptet om det är så att ni blir sugna att testa!

Ingredienser:

3 st äggulor
1,5 dl strösocker
200 g philadelphiaost

3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
3 st lime (rivet skal)

3 st äggvitor

150 g digestivkex
60g smält smör

Gör så här:
Krossa digestivkexen ordentligt, blanda med det smälta smöret och tyck ut det i botten på en spring form (ca 20 cm i diameter). Vispa äggvitorna till ett hårt skum och ställ åt sidan.

Lägg äggulor, strösocker och philadelphiaosten i en bunke och vispa till en jämn smet.

Häll sedan grädde, limeskal och vaniljpulver i en tredje bunke och vispa tills grädden är blir ordentligt tjock.

Blanda sedan först ihop vispgrädde och ostsmeten och rör sedan sist i äggvitorna försiktigt men se till att allt blir blandat. Ställ formen i frysen och låt stå minst 4-5 timmar, täck med plastfolie. Ta fram formen ca 30 minuter innan servering och garnera med exempelvis choklad, bär, godis.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer