by Malin Sahlberg

Lemoncurd Cupcakes

Hello!
Våffeldagen har passerat och det såg tomt ut på bakrelaterade temadagar på ett tag när jag skummade igenom den kalendern. Så då tänker jag att vi drar igång påskbloggen lite smått, fick dessutom flera som önskade just påskrecept när jag frågade om vad som följarna på Fredagskakans Instagram önskade framöver. Det blir fika, desserter och godis. Har bland annat ett godisrecept som funnit med i släkten i flera generationer och som jag längtat så efter att kunna dela med er och nu har jag äntligen fått tag på det efter att det varit borta i många år, så det kommer framöver.

Idag blir det som första påskrecept- cupcakes. En vaniljmuffins med vaniljsmörkräm och fylld med lemoncurd. Fräscht och såå gott! Dessutom enkelt och går rätt så snabbt att göra om man bara har förberett lemoncurden innan så den hunnit kallna.

Kram och fin kväll<3INGREDIENSER

-muffins-
2st ägg
2dl socker
100g smör
1dl mjölk
3dl mjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljpulver (alt 3-4 tsk vaniljsocker)

Gräddning: 200 grader, ca 8 minuter


-smörkräm-
250 g smör, rumstempererat
400 g florsocker
4 msk mjölk
1 msk vaniljsocker

-lemon curd-
2 st citroner- ( juicen, ca 115 ml)
4 st äggulor
60 g smör
2 tsk rivet citronskal
75 g socker

12 stora eller 24 små cupcakes


GÖR SÅ HÄR:

-lemoncurd-
Lägg alla ingredienserna i en värmetålig skål och placera den över en gryta med kokande vatten. Vispa under hela tiden och ta sedan av skålen från värme när det börjar tjockna. Det tar ca 10 minuter. Häll upp curden i en burk och förvara i kylskåpet. Den håller ca två veckor om den står kylt.

-muffins-
Börja med att smälta smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Häll sedan i mjölken i det smälta smöret och tillsätt det sedan i ägg och sockerblandningen.

Blanda vaniljpulver, bakpulver och mjöl och sikta ner det till den andra blandningen tillsammans med citronskalet. Häll upp i muffinsformar och grädda.

Låt muffinsen svalna och gör under tiden smörkrämen.

-smörkräm-
Vispa upp smöret så det blir ljust och fluffigt, ca 5-10 minuter med elvisp/bakmaskin. Tillsätt sedan florsocker och vispa så det blir slätt. Blanda ner mjölk och vaniljsocker, vispa i ytterligare cirka 5 minuter tills krämen blir ordentligt fluffig.

-montering-
Spritsa smörkrämen runt kanten på alla muffinsen och fyll mitten med lemoncurd. Klart!


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

SaraFogelström
SaraFogelström,
Detta får nog absolut bli fredags kakan:)) kram🥰😘
nouw.com/sarafogelström
Fredagskakan
Fredagskakan,
Kul, hoppas du tykcker om dem 😊 kram
nouw.com/fredagskakan
Liselotte Johansson ,
Vilka fina. Ser jättegoda ut. De får jag testa till påsk.
bylijo.blogg.se
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! De är perfekt till påskfikat 😊
nouw.com/fredagskakan