by Malin Sahlberg

Lemon Curd Slice

When life gives you lemons.. så bakar vi Lemon Curd Slices ju!


Ännu ett recept som har sitt ursprung i Australien nu. Eller ja den här typen av kakor kanske finns på många platser men jag fick min inspiration från mina australiensiska sidor som jag ofta är runt på för nya kul receptidéer.

Väldigt lämpliga att ha till stundande påskfika!

INGREDIENSER


-mördeg-
2,5 dl vetemjöl
0,75 dl majsmjöl
1,25 dl florsocker
150 g smör
2 tsk vaniljsokcer
0,25 tsk salt

-lemon curd-
4 st ägg
3,5 dl strösocker
4 citroner- skalet
0,75 dl vetemjöl
1,5 dl juice från citronerna

Gräddning: 175 grader ca 15 mindre +
150 grader ca 20 minuter

GÖR SÅ HÄR:

-mördeg-

Blanda alla ingredienser och blanda snabbt ihop till en deg i matberedare, bakmaskin med vinge eller för hand. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd form (ca20x20cm och med minst 5 cm höga kanter). Grädda i ca 15. Gör Lemon kurden under tiden.

-lemon curd-
Riv zesten från citronerna och pressa ur
juicen.

Vispa ihop ägg, socker och zest så det blir fluffigt. Vänd sedan ner mjölet så det blir en slät kräm och vispa sist försiktigt ner citronjuicen.

Ta ut kakan från ugnen och häll försiktigt lemoncurden över. Sänk värmen i igen till 150 grader och grädda kakan ytterligare i ca 15-20 mindre så att curden sätter sig. Den är klar när Lemon curden är vobblig utan att vara rinning, känns försiktigt på toppen om det är osäkert.

Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen för att kallna helt. Skär sedan upp den i jämna rutor. Pudra med florsocker innan servering!

HAPPY BAKING!
//Malin

Gillar

Kommentarer