by Malin Sahlberg

Lemon curd

God morgon!
Hoppas veckan varit bra så här långt! Min har det förutom lite stressigt på jobbet med flera projekt som helt ska vara klar samtidigt. Så ska direkt efter att jag skrivit klart detta skynda mig iväg till jobbet och försöka få klart mina ritningar.

Igår hade jag några av min förra jobbarkompisar här hemma på lite kvällsmat. Så underbart att få träffa dem lite då och då, vi har hysteriskt kul när vi ses. Energinivån är på topp efter att mer eller mindre skrattat så tårarna rann hela kvällen igår! Den lilla efterätten jag bjöd på igår kommer upp imorgon här. Men del ett av den kommer här för lemon curden ingår i den rätten nämligen.

Jag lovade egentligen på instagram att jag skulle delat med mig av receptet på den chokladtårta jag gjorde helgen som i måndags men inlägget är under konstruktion. Med lite tur får jag ut det under veckan. Men här kommer receptet på lemon curden, jag har gjort det massor av gånger och det blir alltid bra. Jag hittade det från början inne hos Manuel, Passion for baking.


Ingredienser:
2 st citroner- ( juicen, ca 115 ml)
4 st äggulor
60 g smör
2 tsk rivet citronskal
75 g socker

Gör så här:
Lägg alla ingredienserna i en värmetålig skål och placera den över en gryta med kokande vatten. Vispa under hela tiden och ta sedan av skålen från värme när det börjar tjockna. Det tar ca 10 minuter. Häll upp curden i en burk och förvara i kylskåpet. Den håller ca två veckor om den står kylt.

Happy Baking!
/Malin

Gillar