by Malin Sahlberg

Lakritstoppade kolakakor

Godmorgon!

Jag hoppas att ni har en fin påsk. I min del av landet har vädret varit med oss så för mig har det blivit mycket trädgårdsarbete vid huset på landet. Nu är den stora tomten vårstäda, räfsade undan så mycket löv och bråte att jag fick blåsor i händerna och en liten känsla av träningsvärk kändes dagen efter. Men nu är snyggt och upprensat, rosorna har väckts från vintervilan och planering för trädgårdslanden och utplanteringen av alla min försådder kan påbörjas.

Nu kommer ett ytterligare ett recept på de älskade småkakorna. Denna gången är det kolakakan som fått sällskap av lakritspulver och det vet vi ju sedan tidigare att det är minst sagt en lyckad smakkombination med kola och lakrits och det är inget undantag denna gången. Som alltid med småkakor är de enkla och går snabbt att göra så röra ihop dem nu så finns det kakor klara till förmiddagskaffet!

Ha en fin dag<3


INGREDIENSER

100 g smör (rumsvarmt)
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

1 msk lakritspulver

Gräddning: 175 grader, 8-10 minuter


GÖR SÅ HÄR:

Rör ihop smör, socker, mjöl, sirap, vaniljsocker och bakpulver till en deg (enklast är att göra det med bakmaskinen och vingen, men det går bra för hand också.) Forma degen till två rullar, plasta in dem och lägg i kylen i ca 15-20 minuter.

Ta sedan fram degrullarna och rulla dem i lakritspulver. Pulvret kan behöva klappas in på deg för att fästa jämnt över hela.

Sär sedan upp degen i jämna bitar, ca en halv centimeter tjocka och lägg med mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar och grädda i ugnen.

Forma degen till två rullar, lägg dem med mellanrum på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lite försiktigt. Strö över resterande daim jämnt på toppen av varje rulle och grädda sedan i mitten av ugnen.

Skär upp i jämnstora snitt direkt när plåten tas från igen.

Ät och njut:)


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Filippasgodsaker
Filippasgodsaker,
Så fina bilder!!!
nouw.com/filippasgodsaker