by Malin Sahlberg

Lakritspannacotta

-samarbete med Khoisan tea-

Godkväll!
Förra veckan hade jag mina fina tjejer på kvällsmat här hemma. Bjöd på en liten version av kräftskiva mitt i veckan, kul att överaska med just kräftor eftersom jag vet att flera av dem tycker väldigt mycket om de där röda delikatesserna. Det är ändå en lyx att ha frysen full med sina egenfiskade kräftor kokade på gammelfarmors vis.

Men ingen bjudning utan dessert. Jag vispade ihop enklaste och snabbaste pannacotta när jag kom hem efter jobbet och den hade sedan perfekt tid att stelna medans vi åt mat. Pannacotta på gelesocker är verkligen enklaste desserten jag vet. Bara att röra ihop grädde, gelesocker och smaksättning för att sedan koka upp det och sen hälla upp i skålar/glas. Ni hör ju, det tar kanske fem minuter allt som allt, sen ska den bara stå kallt minst 3 timmar men då sköter ju sig pannacotta själv! Jag smaksatte pannacottan med lakritspulver denna gången och kokade sönder lite hallon som jag toppade dem med innan servering. Blev väldigt gott om jag får säga det själv ;-)

Kram på er<3


INGREDIENSER

5 dl vispgrädde
1,2 dl gelesocker
1 msk lakritspulver

Hallonsås
150 g hallon
1 msk strösocker

Antal: 6 portioner

-


GÖR SÅ HÄR:

Pannacotta
Rör ihop grädden, gelsockret och lakritspulvret. (lakritspulvret kan verka svårt att blanda helt men löser upp sig när grädden börjar koka) Låt blandningen koka i 30 sekunder och häll sedan upp den i portionsglas/ -skålar och ställ dem i kylen i minst 3 timmar.

Hallonsås
Koka upp hallonen och låt dem koka ordentligt i minst 5 minuter, mosa dem under tiden med hjälp av en slev. Blanda ner sockret och sjud i ytterligare 1-2 minuter. Ställ hallonsåsen för att svalna.

Fördela hallonsåsen på toppen av pannacotta precis innan servering och dekorera eventuellt med några färska hallon också.

HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

MissSophie
MissSophie,
Fin och härlig blogg 😊
nouw.com/misssophie
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla 😊
nouw.com/fredagskakan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229