by Malin Sahlberg

Lakritsglass

Wohoo!
Fredagen är här och en hel helg ligger framför oss, hur härligt är inte det?!
Har haft några riktig härliga dagar denna veckan. Igår efter jobbet kom en av mina äldsta och bästa vänner och hennes lille son hem till mig. Vi firade hennes födelsedag några dagar sent med libanesisk mat och efterrätten var glassen ni ska få recept på nu. En riktigt härlig kväll med lek och bus med lille Valter, charmigaste ungen ever. Idag hade jag förmiddagen fullproppad med möten men fick bästa belöningen efter det, lunch med fina vänner. Har sagt det förut men s��ger det igen, att umgås med vänner är ett av de bästa sätten att ladda på med ny energi! Bra uppladdning för min helg som kommer tillbringas i köket, tre stycken 1års tårtor ska göras till söndag.

Ingredienser
5 dl vispgrädde
1burk kondenserad mjölk (397g)
3-4 tsk lakritspulver

Hallonsås
200g hallon
4 msk strösocker
4 tsk vatten

Ca 5-6 portioner

Gör så här:
Vispa grädden så det blur mjuka toppar. Vänd ner den kondenserade mjölken och lakritspulvret så allt blandas väl. Häll upp glassmeten i en frystålig form, täck med plast och stoppa in i frysen. Frys i minst 4 timmar.

Lägg all ingredienser till hallonsåsen i en kastrull och koka upp. Låt det koka i minst 2-3 minuter. Vill man ha en helt slät sås så passera den genom en finmaskig sil men den är god ned kärnorna kvar också.

Ta fram glassen ca 20 minuter innan det är dags att servera den.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

roseabakfantasi
roseabakfantasi,
Ser riktigt gott ut!
nouw.com/roseabakfantasi
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Ja det var det verkligen😊
nouw.com/fredagskakan