by Malin Sahlberg

Lakrits cookies

Hej!!
Nu är det dags att göra sista rycket på jobbet innan helgen, skönt att hinna bocka av lite saker så man kan ta helg ordentligt och inte ha en massa hängandes över en som måste fixas direkt på måndag morgon. Tänkte dock när jag gick upp idag att det blir skönt att inte behöva ställa klockan på två dagar nu, men kom i sekunden efter på att det stämmer ju inte alls. Ska ju ha familjen över imorgon på födelsedagsfrukost och på söndag ska jag möta upp vänner för en frukostdate på stan. Ingen sovmorgon denna helgen med andra ord.

Men är det helg och framförallt om det är födelsedagshelg så får man äta tårta och kakor!! Det är ju inte helt fel, eller rättare sagt inte fel alls. Tårtan jag bjöd jobbarkompisarna på igår blev en riktig succé, så det receptet ska jag dela med mg av, förhoppningsvis hinner jag få ut det nu i helgen!

Nu till dagens kaka, det är i grunden recept som detta med skillnaden att jag tagit bort kakaon och ersatt mintchokladen med Marabous choklad med lakrits. Resultatet blev en riktigt god fredagskaka!!

Ingredienser:
150g smör
1dl socker
1 1/4dl brun farinsocker
1st ägg
3/4tsk vaniljpulver (alt 1 1/2 tsk vaniljsocker)
3 3/4dl vetemjöl
1/2tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
100g choklad med lakrits

Gräddning: 175 grader, ca 8-10 minuter.

Ca 16 st cookies


Gör så här:
Börja med att smälta smöret. Vispa under tiden ihop socker, farinsocker, ägg, och vaniljpulver. Vispa sedan ner smöret och se till att det vispas in riktigt ordentligt. Blanda sedan ner de resterande ingredienserna Vispa tills att smeten går ihop, ca 5 minuter. Då ska den grovhackade chokladen blandas ner i smeten. Klicka ut mindre bollar på en bakplåtsklädd plåt och platta till dem lite. Låt kakorna svalna på bakplåtspappret.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer