by Malin Sahlberg

Korvbröd

Hej hallå!
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min brors 30 års dag!! Eftersom han ska ha sin sista tenta på anestesi-sjuksköterskeutbildningen (galet långt namn...) imorgon så har det inte varit så mycket firade idag utan det blir imorgon bland annat. Presenter är fixade för han är ju världens bästa lillebror och då förtjänar man ju att firas med fina paket såklart :)

Nu till det som ni antagligen tycker är det viktiga med bloggen, recepten ;) Som jag tror jag skrivit flera gånger innan så är ju sommaren på ingång och då även den ljuvliga grillsäsongen. Det går ju variera det här med grillmiddagen i oändligheten och ibland tycker jag det är så gott att grilla olika goda korvar. Då kan man lyxa till det med egenbakade korvbröd. Luftiga och nybakade blir det s�� mycket godare än de där degiga bröden som man köper i matbutiken. Eftersom de dessutom funkar fin fint att frysa in så kan man ju göra ett rejält gäng och sedan plocka fram och tina lagom till nästa korvgrillning.

Kram och godnatt<3

INGREDIENSER

75 g jäst
5 dl mjölk, fingervarmt
50 g smör
750 g vetemjöl
2 tsk havssalt

GÖR SÅ HÄR:

Börja med att smälta smöret och blanda med mjölken så det bli fingervarmt. Lös jästen i mjölkblandningen.

Blanda ner mjöl och salt och arbeta degen i bakmaskin i ca 10 minuter, eller för hand ungefär dubbelt så länge. Låt degen vila i bunken i 60 minuter, täckt med bakduk.

Dela sedan upp degen i 25 lika delar. Rulla varje del till ca 10-12 centimeter långa bröd. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och låt dem jäsa till dubbel storlek i 1,5 timme i rumstemperatur under bakduk.

Värm ugnen till 225 grader. Ställ in bröden i ugnen och grädda dem i cirka 10 minuter. Låt bröden svalna.

De som inte ska användas samma dag är bäst att frysa in direkt efter det svalnat.

HAPPY BAKING!
/Malin

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

gcamillas
gcamillas,
Korv med bröd är underskattat, så himla gott är det 😃
nouw.com/gcamillas
Fredagskakan
Fredagskakan,
Visst är det. Så gott och går ju variera mycket med olika korvar och tillbehör:-)
nouw.com/fredagskakan