by Malin Sahlberg

Kolakaka

Godkväll!
Sitter med datorn i knät framför tv och kollar på Mästarnas mästare samtidigt som jag skriver här. Multitasking är ända sättet att hinna med allt som ska göras.

Eftersom gårdagen bjöd på en helt strålande sommarväder med värme upp över tjugograder och sol utan minsta lilla moln så drog jag ner till huset på landet och fixade i trädgården där. Kan inte beskriva hur mycket jag nöjt av värmen och att vara ute och greja med framförallt min rosenrabatt som jag anlade i höstas. Ska visa er bilder sen när den börjar blomma. Det kommer bli så fint med glasverandan och en massa rosor blommande bredvid.

I eftermiddags firande vi lillebrors födelsedag, andra gången på en vecka men alla kunde inte komma samtidigt så de delade upp firandet lite. Jag fixade tro det eller ej efterrätten. Gjorde ett riktigt experiment i köket i dag men det föll väl ut så jag delar med mig av receptet till er. Det blev en saftig mjuk kaka med lätt kolasmak som passar riktigt bra att servera med bär och lättvispad grädde. Lite åt kladdkakehållet fast inte så kladdig kan nog beskriva kakan rätt så bra.

Fin kväll till er<3
Kram

Ingredienser
150 g smör
3 st ägg
1 dl rårörsocker
0,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl kondenserad mjölk

Gräddning: 175 grader, ca 30-35 minuter

Gör så här:
Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna. Vispa ihop ägg, rårörsocker och strösocker så det blir ljust och fluffigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd sedan ner det i äggvispet. Rör sist ner smöret och den kondenserade mjölken, blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad springform på c 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna och lossa sedan kanten på formen och server kakan med vispad grädde och färska bär.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229