by Malin Sahlberg

Kokossnitt

Godmorgon!

Hoppas på att pigga upp med bonus recept för denna veckan så här på onsdagen. Småkakor har alltid blivit en mer eller mindre succé när de dyker upp här på bloggen och så hoppas jag det blir även med detta receptet. Detta är egentligen ett gammalt recept från Fredagskakans första år men de bilderna hänger inte alltid med när man klickar in där så därför kommer det i ett nytt inlägg idag.

Och ingen oro ;p fredagens ordinarie inlägg med nytt recept kommer såklart. Detta är som sagt bara en liten bonus jag bjuder på.

Ha en fin dag<3 nu ska jag gå en liten sväng så att det känns som att jag går till jobbet fast att jag numera jobbar hemma på heltid. Får lura sig själv lite och hitta andra vanor.

Ingredienser

100 g smör (rumsvarmt)
0,75 dl strösocker
1,5 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 dl kokos
2 tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver

50 g vit choklad

Gräddning: 175 grader, ca 12 minuter

Gör så här:
Vispa ihop smör, socker och sirap ordentligt. Blanda de övriga ingredienserna (ej den vita chokladen) och rör ner dem i smeten. Dela smeten i två eller tre delar och rulla dem till längder. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och platta till dem lite. Grädda i ugnen. Skär längderna i sneda snitt innan de hinner svalna. Smält den vita chokladen och ringa över kakorna. Ställ kallt så att chokladen stelnar.
Klart att avnjutas!Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer