by Malin Sahlberg

Kokosmuffins


Godkväll!
Soffan är intagen för kvällen tror jag, fast den där högen med stryktvätt skaver lite i ögonvrån dock. Kanske att jag måste ta tag i den när jag skrivit klart här. Den lär väl inte släta ut sig själv och krypa in i garderoben direkt... Men det är ruskigt skönt i soffan när regnet smattrar utanför och det är handboll på tvn i bakgrunden. Hade helt missat att det var VM-kval i dag så det var en glad överraskning när jag zappade mellan kanalerna.

Strykning eller inte, jag har åtminstone hunnit dagens viktigaste- bakningen. Denna gången blev det kokosmuffins som är naturligt glutenfria. Saftiga och goda, riktigt svårt att bara ta en så det var nog bra att jag gjorde dem i minimuffinsformat. För det vet ni väl, är de små får man ta två! That is the rule;-)

Ha en fin kväll<3Ingredienser
150 g smör
2 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
3 st ägg
200 g kokos

Gräddning: 175 grader, ca 8 minuter

ca 30 minimuffinsGör så här:
Smält smöret och ställ det åt sidan så länge. Rör ihop socker och vaniljsocker. Vispa sedan ner smöret och äggen, ett i taget. Vispa så allt blir ordentligt blandat. Rör sist ner kokosen och blanda väl. Fördela smeten i muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt. Grädda i ugnen och låt muffinsen svalna i plåten innan de flyttas. Klart!


Happy Baking!
/Malin


Gillar

Kommentarer