by Malin Sahlberg

Kladdkaksvåfflor

Godkväll!
Jag lyckades hinna med lite bakning idag, eller bakning kanske det inte riktigt räknas som. Vilket som så blev ju resultatet ett nytt recept till er. Jobbet har tagit lite mer tid än vanligt så jag har kommit efter med bakningen och då även bloggen. Hoppas på att jag är ifatt med allt till helgen så att det inte blir så att det inte blir mer än en eller två dagar mellan inläggen.

Nu är det ju redan torsdag kväll så det är bara att börja ladda inför finfredag, lediga dagar och sen ör det ju våffeldagen på lördag. Med just den i tanken så experimenterade jag fram dagens recept- kladdkaksvåfflor. De blev så fantastiskt goda och tillsammans med lite bär och vaniljglass blev de mycket godare än vanliga våfflor tycker jag. Så vill ni testa något nytt tills på lördag så rekommenderar jag verkligen dessa våfflor.

Kram

Ingredienser
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 krm salt

Ca 10 våfflor

Glass och bär till servering!

Gör så här:
Börja med att smälta smöret i en kastrull/gryta (som ska rymma hela smeten). Ta bort grytan från spisen och blanda ner sockret ordentligt. Rör ner mjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist ner äggen och blanda väl. Värm våffeljärnet, pensla det ordentligt med smör innan varje våffla gräddas.

Servera dem tillsammans med färska bör och god vaniljglass!

Happy Baking
/Malin

Gillar

Kommentarer