by Malin Sahlberg

Kladdkaksnittar

Hej!
Vilken grå och trist dag det är här i Jönköping idag, regnet hänger i luften och solen lyser med sin frånvaro. Hemska höst. Försöker verkligen hitta ljusglimtar med årstiden och vara sådär höstpeppig som hela instagramflödet men nja, det är inte min grej helt enkelt. Som tur är har jag mycket annat kul på gång som tar bort fokus på höstmörkret. Som nu ikväll när jag mötte upp två av mina barndomskompisar och firade att en till av oss har fyllt 30!!

Egentligen är vi nu alla tre 30 sen lite mer än en vecka tillbaka men vi ligger rejält efter med firandet så nu var det Lisen som fyllde i början av juli som blev uppvaktad. Kanske bra att börja planera nästa firande också så det inte behöver dröja lika länge, för det är inte helt enkelt att försöka matcha ihop våra almanackor.

Recepet idag är en kombination av mina favoriter kladdkaka och småkakor. Alltså kladdkaksnittar! En riktigt lyckad kombo om jag får säga det själv. Fick ett utlåtande av pappa som var förbi tidigare idag och med tanke på att han fick i sig minst två kakor på kvarten han var här så ser jag det som högsta betyg för dem.

Kram

Ingredienser
100 g smör
1,75 dl socker
0,25 dl sirap
1 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao
1,75 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver

Gräddning: 175 grader, ca 10 minuter
Ca 18 kakor

 Gör så här:
Börja med att dela smöret (kylskåpskallt) i mindre bitar och hacka ihop tillsammans med sirap, socker och vaniljsocker. Tillsätt övriga ingredienser och nyp ihop till en deg. Dela den i två delar och rulla till längder, ca 3 cm i diameter och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem lite försiktigt. Grädda dem i mitten av ugnen. Låt dem svalna lite och skär sedan i jämnstora snittar. Pudra med florsocker innan servering.Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

EmmaRickardsson
EmmaRickardsson,
Åh ser super gott ut! 😍
nouw.com/emmarickardsson
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Ha en fin dag:-)
nouw.com/fredagskakan
Yasminegill
Yasminegill,
ser jätte gott ut
nouw.com/yasminegill
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Ha en fin dag<3
nouw.com/fredagskakan
feliciamaja
feliciamaja,
Kladdkakesnittar?? Whaaat, aldrig hört förut. MÅSTE prova!!
nouw.com/feliciamaja
Fredagskakan
Fredagskakan,
Ja testa!! De är supergoda:-)
nouw.com/fredagskakan
Liv,
Alltså åh vad gott, dör...
livsmode.devote.se
Fredagskakan
Fredagskakan,
Lite drastiskt att dö;-p men visst de är fantastiskt goda!
nouw.com/fredagskakan
emmahultman
emmahultman,
Det där måste jag testa! Aldrig hört talas om det förrut! 😊
nouw.com/emmahultman