Fredagskakan - Malin Sahlberg - Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

Fredagskakan

Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

back-button
Fredagskakan

Fredagskakan

Picture of the author

Kladdkakesandwich

En läcker kladdkakesandwich med chokladkräm

Hur

1.

Börja med chokladkrämen. Koka upp grädden tillsammans med honungen. Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen (grovhackad) så den smälter helt. Rör sist ner smöret och låt den svalna och ställ den sedan i kylen i ungefär en timme.

2.

Kladdkaka- Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ihop ägg och socker snabbt och rör sedan ner smöret. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i äggvispet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i mitten av ugnen.

3.

Låt kakan svalna och ta sedan loss den från bakplåtspappret. Jämna till kanterna på kladdkakan och dela den på mitten. Bred ut chokladkrämen på ena delen av kladdkakan och lägg sedan den andra delen över. Lägg kakan i frysen i 20-30 minuter innan den skärs upp i små bitar.

4.

Förvara kakbitarna i kylen fram till servering.

Ingredienser

200 g smör

4 st ägg

5 dl strösocker

3 dl vetemjöl

8 msk kakao

3 tsk vaniljsocker

4 tsk bakpulver

400 g mjölkchoklad

2 dl vispgrädde

2 tsk honung

50 g (rumsvarmt) smör