by Malin Sahlberg

Kladdkakebakelser

Godkväll!
Skönt med kväll och vara hemma från jobbet där det varit rätt intensivt. Möten som gick omlott och dessutom över lunchen så kvällsmaten blev min första måltid på dagen... ingen dag jag tänker upprepa direkt men ibland blir det lite kaos och det är inte mycket att göra åt det.

Idag får ni recept på desserten som jag gjorde till farsdag i helgen som gick. En väldigt enkel kladdkakedesssert, kul att variera kladdkakan lite och servera den som en bakelse istället för den runda kakan som alla skär en egen bit av.

Kladdkaka, grädde och bär är klassiskt och kan väl aldrig bli fel. Jag tror inte jag bjudit någon på kladdkaka och som inte uppskattat det.

Ha en fin kväll<3
Stor kram!

-

INGREDIENSER

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
2,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Gräddning: 175 grader ca 20 minuter

2 dl vispgrädde
0,5 dl hallonsylt


4 st bakelser

---


GÖR SÅ HÄR:

Börja med att smälta smöret i en kastrull/gryta (som ska rymma hela smeten). Ta bort grytan från spisen och blanda ner sockret ordentligt. Rör ner mjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist ner äggen och se till att allt är väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen.

Låt kakan svalna och stansa sedan ut 8 st rundlar.

Lägg fyra av rundlarna på serveringsfat och spritsa på grädde på varje. klicka på hallonsylten i mitten av grädden. Lägg på de andra kalddkaerundlarna på toppen, avsluta genom att dekorera toppen med lite mer grädde, kanske bär och lite grönt.

Servera!


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

lillmajja
lillmajja,
Vad gott det ser ut och som sagt, kladdkaka blir aldrig fel 😍
nouw.com/lillmajja
amandasääv
amandasääv,
Men så gott! Älskar kladdkaka, kul och variera lite☺️
nouw.com/amandasääv
Emmmabohman
Emmmabohman,
Så gott! Måste testa!
nouw.com/emmmabohman