by Malin Sahlberg

Kladdkaka med vita chokladknappar

Hej hopp!!
Här i stan är det nästintill full storm och snöandet har också börjat ta fart nu på kvällen. Riktigt inneväder med andra ord. Jag har tänt massa ljus och håller på att fixa i vardagsrummet. Ska försöka möblera om så jag får till en arbetsplats på något sätt. Att sitta uppkrupen med datorn i knät är inte hållbart känner jag, spenderar ju en hel del tid med dator så ett skrivbord måste lösas...

Igår kväll experimenterade jag med kladdkaksrecept vilket resulterade i dagens recept- kladdkaka med vita chokladknappar. Tog med mig den till jobbet för att pigga upp oss till eftermiddagskaffet och den fick fina omdömen så experimentet föll väldigt bra ut! Eftersom jag gjorde receptet med tanke på att kakan skulle med till jobbet så är det gjort för att räcka till rätt så många personer! Vill man göra hälften så är en form på ca 20-22 cm i diameter lagom.

Ha en fin kväll<3
Kram

Ingredienser


200 g smör
4,5 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
145 g vita chokladknappar

Gräddning: 175 grader ca 25 minuter

Ca 20- 25 bitar

Gör så här:
Börja med att smälta smöret i en kastrull/gryta (som ska rymma hela smeten). Ta bort grytan från spisen och blanda ner sockret ordentligt. Rör ner mjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist ner äggen och nästan alla chokladknappar, se till att allt är väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen. Strö över de resterande chokladknapparna på den varma kakan. Låt den svalna innan servering. Servera med gärna med grädde och bär.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

LOLLAS
LOLLAS,
Den ser ju supergod ut! 😄 Fin blogg du har!
nouw.com/lollas
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla!!
nouw.com/fredagskakan