by Malin Sahlberg

Kladdkaka

Hello!
Nu har jag precis kommit hem från jobbet och ska efter att jag gett er ett fin fint recept på kladdkaka, fräscha till mig, byta kläder och sedan möta upp två av mina äldsta vänner. Jag har ingen aning om vad vi ska göra, men jag gissar att min födelsedag som var i söndags har något med det hela att göra. Eller jag vet egentligen vad vi ska göra, de har sagt att vi ska tatuera oss och gav mig några alternativ till motiv som jag fick välja på. Men nu känner jag de tillräckligt väl för att känna mig rätt säker på att det inte är det vi ska göra på riktigt, men helt säker kanske man inte ska vara... Nästa gång ni klickar in här kanske det dyker upp en bild på min nya tatuering.

Men nu till det viktigaste här, nämligen recept. Och inte vilket recept som helst utan kladdkakerecept. Det kan aldrig bli fel med kladdkaka. Denna kladdkakan är härligt seg och god, men passa så den inte gräddas för länge.

Ingredienser
150 g smör
3 st ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 msk vaniljsocker
2 krm salt
30 g mjölkchokladknappar

Gräddning: 15-20 minuter, 175 grader


Gör så här:
Börja med att smälta smöret och ställ det åt sidan. Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kako, vaniljsocker och salt. Vänd sedan ner de torra ingredienserna i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och chokladknapparna. Häll smeten i en smord och bröad springform (ca 24 cm i diamter). Grädda kakan i ugnen och låt den svalna innan servering.


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer