by Malin Sahlberg

Kladdig kladdkaka

Hej på er!
Så roligt att ni blir fler och fler som tittar in här, blir lite extra kul att klura på nya roliga recept när det märks att det uppskattas även om andra än en själv. Har ni bakat något av recepten här inne får ni gärna lämna en liten kommentar här eller på instagram om vad ni tyckte. Vore så kul att se vilka recept som ni testar.

Receptet som kommer här idag är på en kladdig kladdkaka som drar lite mer åt kola och choklad i smaken än bara choklad som de brukar göra. Jag bjöd på denna kaka mer eller mindre direkt från ugnen, inte riktigt vad jag skulle rekommendera för då är den nästa flytande. Utan den ska stå till sig i kylen en eller två timmar minst innan servering så att den hinner sätta sig- då blir den riktigt fin. Ett stort plus för denna kladdkaka är att den är glutenfri, så passar fint att bjuda den som är intolerant eller av andra själ undviker vetemjöl. Ursprungligen kommer receptet från sötaste Niiinis men jag har gjort lite ändringar i det. Jag tycker rårörsockret som är i kakan ger den en härlig kolasmak och gör att den inte blir så mastig i smaken som en del kladdkakor kan bli.

Ingredienser
150g smält smör
2
dl rårörsocker
3 ägg
150 g mjölkchoklad
0,75 tsk salt
2,5 dl rismjöl

Gräddning: 175 grader, ca 25 minuter

Gör så här:
Smält chokladen och smöret. Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet men vispa inte. Häll smeten i en smord och bröad springform (ca 20-22 cm i diameter) Grädda i nedre delen av ugnen.

Ställ kladdkakan i kylen minst 1-2 timmar efter gräddning innan den serveras så att den sätter sig, annars är det risk att den är för rinnande i konsistensen. Servera med lättvispad grädde och färska bär.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer