by Malin Sahlberg

Kardemummakakor

Hej!
Det kommer ett recept även idag, senare än planerat men ändå ett recept för er som vill ha något sött att baka imorgon till exempel. En mördegskaka med smak av kardemumma- alltså min två favoriter i en och samma kaka. Jag kavlade ut och gjorde snöflingor av min deg men det går lika bra att göra en rulle av degen och skära upp i skivor. Så får du kakor likt brysselkex eller bondkakor i formen. Det är ju en smaksak helt enkelt och lite en fråga om tid. Det tar ju lite mer tid att kavla och stansa ut.

Sen behöver man ju inte försöka sina kakor med kristyr som jag fick för mig att göra. Men min svägerska har varit på mig lite om att jag borde lägga upp sånt som inte blir helt lyckat också, det tar dock emot men denna gången så är det inte själva receptet som det är något knas med så jag bjuder på mina kladdiga spritsförsök helt enkelt. För det visade ju sig att det här med att spritsa är INTE min grej, framförallt inte när det blir så smått som på dessa snöflingor. Så bortse från kristyren och tänk bara på att de är underbara kardemummakakor som passar fint till adventsfikat och gärna till en liten kopp glögg!

Ha en fin kväll<3


INGREDIENSER

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 st äggulor

1 tsk mald kardemumma

Gräddning: 200 grader ca 3 minuterGÖR SÅ HÄR:

Hacka ihop smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedare och tillsätt sedan äggulorna och kardemumman och arbeta snabbt ihop till en deg. 

Välj om du ska stansa ut eller skär upp kakorna

Stansa: Kvala ut mördegen mellan två bakplåtspapper och stansa ut valfria kakor i degen med pepparkaksmått. Lägg in bakplåtspappret med degen på i frysen i ca 10 minuter. Ta fram från frysen och lossa degen mellan kakorna och fördela kakorna jämnt på en bakplåtspappersklädd plåt, de behöver minst en centimeters mellanrum för att inte råka flyta ihop.
Grädda mitt i ugnen.

Skära: Rulla ihop degen till en jämn rulle och plasta in den, låt vila i kylen i ca 20-30 minuter. Skär upp degrullen i knappt centimetertjocka skivor och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar (kakorna behöver ha minst 1,5-2 centimeter mellan varandra). Grädda mitt i ugnen.

Klart!


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

spelmissbruksbloggen
spelmissbruksbloggen,
Härligt tack för du delar ska nog baka imorgon med min dotter 😊 <3
nouw.com/spelmissbruksbloggen
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Enitalienareisverige