by Malin Sahlberg

Kardemummakakor

Hej från semestern!

Det blir visst inte så tätt mellan inläggen som jag hade tänkt mig under semestern men jag ser på besöken här att ni ändå hittar recept att baka från det numera rätt så välfyllda arkivet.

Men nu kommer i alla fall ett nytt recept och jag har ju en förkärlek för småkakor som ni vet och därför är det lite extra roligt att få fram nya recept på just det. Så dessa kardemummakakor fyller på i kategorin recept på småkakor. Skulle dess mot någon oklar anledning inte känns som de kakor du vill baka så finns de andra småkaksrecepten HÄR.

Hej och fortsatt fin sommar<3


INGREDIENSER

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
2 st äggulor

2 msk grovmald kardemumma
(runt om degrullarna)


Gräddning: 175 grader, ca 8 minuter


GÖR SÅ HÄR:

Blanda ihop smör, mjöl, socker, kardemumma (1 tsk) och bakpulver i en matberedare eller bakmaskinen med vinge. Tillsätt sedan äggulorna och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Forma degen till en rulle, ca 6-7 cm i diameter och rulla dem i kardemumma så det täcker runt om rullen. Plasta sedan in dem och lägg kallt i minst 20 minuter.

Ta fram degrullen och skär dem i knappa centimeter tjocka skivor, lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar med lite mellanrum mellan varje (ca 9 per plåt är lagom). Grädda mitt i ugnen till kakorna precis börjar få lite gyllene färg.HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Småkakaor är bästa fikat
nouw.com/stenhagenbettan