by Malin Sahlberg

Kardemummagrottor

Hej!
Hoppas veckan har startat på allra bästa sätt! Jag avslutade jobbdagen lite tidigare eftersom jag hade tid för massage. Min livräddare i vardagen, hade inte klarat mig utan den med mina trasiga leder. Så nu hade jag egentligen tänkte jag landa i soffan och inte göra så mycket mer idag, men är sugen på att koka några omgångar kolor. Har några smaksättningar som jag vill testa. Vet att det finns rätt många i min närhet som är sugna på att bli vid lite julgodis så det är väl bäst att sätta fart så jag hinner göra till alla som vill ha.

Fortsätter som ni kanske märker med ett nytt inlägg varje dag nu i december och denna gången blir det med ett recept på kardemummagrottor med lingon. Kardemumma är verkligen min absoluta favoritsmak på bakverk. Tillsammans med lingon så blir det för mig en väldigt julig smakkombination.

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
200 g smör
2-3 tsk mald kardemumma
1 tsk vatten

2 tsk råsocker
0,75 dl lingon

Gräddning: 175 grader, ca 12 minuter
Ca 20 kakor

Gör så här:
Dela smöret i mindre bitar och blanda det med mjöl, socker, vaniljsocker och kardemumma i matberedaren eller med vingen i bakmaskinen. (Det går ju knåda ihop för hand också om man föredrar det.) Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg, plasta in och låt degen ligga kallt i minst 30 minuter. Ta fram degen och dela den i tjugo lika stora delar och rulla till bollar, lägg dem i små muffinsformar och glr en liten grop i mitten av varje boll. Blanda ihop lingonen med råsockret ocg för dela dem i kakgroparna. Grädda i mitten av ugnen. Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

EmmaRickardsson
EmmaRickardsson,
Ser gott ut! 😍
nouw.com/emmarickardsson
Fredagskakan
Fredagskakan,
bakamedmig
bakamedmig,
åhh vilka fina bilder 😍
nouw.com/bakamedmig
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla:-)
nouw.com/fredagskakan