Fredagskakan - Malin Sahlberg - Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

Fredagskakan

Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

back-button
Fredagskakan

Fredagskakan

Picture of the author

Kaffepannacottatårta

En supergod desserttårta med kaffepannacotta. Perfekt att göra om man får kaffe över och sen förvara i frysen till ett bra fikatillfälle. Kombinationen med len pannacotta och marängbotten blir verkligen så fantastiskt god, ni måste testa!

Hur

1.

Klä bottnen med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant eller lös botten (ca 15 cm i diameter). Smöra och mjöla kanterna.

2.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ihop allt till en smet. Vänd försiktigt ner mandelmjölet och bred ut smeten i formen.

3.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den kallna helt i formen innan den lossas.

4.

Blanda samman alla ingredienser till pannacottan i en kastrull och koka upp, låt det koka i ca 30 sekunder och ta sedan bort det från spisen.

5.

Häll upp pannacotta i en siliconform, ca 20 cm i diameter. Ställ formen i kylen i ca 30-40 minuter så att den börjar stelna.

6.

När pannacotta börjar bli seg, lägg på mandelmarängbotten och tryck ner den försiktigt så den kommer nivå med pannacotta.

7.

Ställ nu tårtan i frysen i minst 4 timmar så den blir genomfrusen.

8.

Innan servering- ta fram formen från frysen och lossa tårtan direkt från den. Lägg den på ett serveringsfat och låt den tina.

Ingredienser

6 dl vispgrädde

1,5 dl gelesocker

2 tsk vaniljsocker

4,5 msk starkt kaffe

50 g mandelmjöl

2 st äggvitor

0,5 dl strösocker