by Malin Sahlberg

Julpannacotta

God morgon!
Sista hela veckan innan julafton och några extra lediga dagar. Tycker jag ligger rätt så bra till med julförberedelserna. Är rätt så klar med julklappsinköpen har några kvar men jag vet vad som köpas så det känns lugnt. Sen är det väl att hjälpa föräldrarna med lite fix hemma hos dem då vi ska tillbringa julafton hemma hos dem.

Igår var jag hemma hos en kompis på lite eftermiddagsfika och fick på köpet se ett fantastiskt gulligt och fint luciatåg som hennes två döttrar framförde. Årets bästa luciatåg helt klart!

Innan jag åkte iväg för luciafirande så fixade jag efterrätter till dagens lilla kvällsbjudning här hemma. Jag gjorde en kardemummapannacotta som vid servering ska toppas med granatäppelkärnor. En riktig hit smakmässigt måste jag säga. Kanske nått för efterrättsbordet på julafton?! Jag gör i princip alltid min pannacotta med gelésocker för att slippa gelatin, det känns bättre och dessutom blir konsistensen perfekt krämig och len.

Ingredienser
4,5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker
1 tsk mald kardemumma
1 st granat äpple

4-5 portioner

Gör så här:
Blanda gelésocker, vispgrädde och kardemumma i en kastrull. Låt det koka upp och låt koka i ca 30 sek. Häll upp gräddblandningen i portionsglas och ställ i kylen minst 2 timmar innan servering. Dela grantäpplet och ta loss kärnorna. Strö dem över glasen med pannacotta innan servering. Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

maalins
maalins,
Såg jätte smaskigt ut 😊 måste jag prova vid senare tillfälle. 😊 kram
nouw.com/maalins
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla!! Hoppas du kommer gilla den när du testar. Kram
nouw.com/fredagskakan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229