by Malin Sahlberg

Jordnötsbollar

God morgon!
Skönt att vaknat upp denna morgon och veta att det är fredag! Lite extra härligt när jag vet att jag inte bara är ledig lördag och söndag utan även måndag blir en ledig dag för mig. Det händer ju egentligen aldrig för mig annars att man får tre lediga dagar i rad. Men med en hel del övertidstimmar i december så kan man kosta på sig en ledig måndag nu.

Fick ett recept av en av mina bästa vänner nu i veckan, hon hade sett det när hon var på ett café och sms:ade över det till mig. Hon känner mig väl, för det var ju ett recept som jag direkt blev väldigt sugen på att testa. Och förhoppningsvis så ska vi ses i helgen så jag kan bjuda henne på både en och två av dessa jordsnötsbollar. För receptet jag fick var just detta, Jordnötsbollar. En riktigt härlig uppdatering av de vanliga chokladbollarna. Jag hade nog föredragit att rulla dem i kokos men nu hade jag visst missat att köpa hem det så det fick bli pärlsocker istället. Men det är ju en smaksak, båda funkar ju fint.

Ingredienser:
2 dl salta jordnötter
4 dl havregryn
4 msk kakao
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt smör
4 msk kallt kaffe

Kokos eller pärlsocker

Gör så här:
Börja med att hacka jordnötterna i matberedare eller med kniv och blanda tillsammans med de andra torra ingredienserna. Tillsätt sedan det rumsvarma smöret och blanda väl. Rör sist ner det kalla kaffet. Ställ blandingen kallt i några timmar. Gör sedan jämnstora bollar av smeten och rulla i pärlsocker eller kokos.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer