by Malin Sahlberg

Jordgubbssylt- fryst

Hej!
Här kommer äntligen ett nytt inlägg från mig. Som jag har saknat bloggen och er här inne. Jag har varken haft ork eller tid som jag önskar för bloggen det senaste, jobbet har bokstavligen sugit all energi från mig. Så nu hoppas jag på lite lugnare sista veckor innan semestern så hyperkänslan i kroppen lägger sig en aning och jag kan komma in i ett lite mera lugn.

Ser så fram emot ledighet och tid att vara kreativ med nya och baka helt utan krav. Junimånad har varit bloggens sämsta månad när det kommer till uppdateringar men det gör mig genuint glad att det inte syns i besöksstatistiken från ert håll, tack!

Gjorde jordgubbssylt halva kvällen igår och kände hur mycket jag saknat att hänga i köket och experimentera fram nya recept. Det och även arbetet efter med att styla och fota är så grymt kul. Detta receptet är inte nytt för bloggen, tvärt om så är det från bloggens första halvår och ja, det syns på bilderna... Så när jag ändå gjorde sylten igår (gör alltid denna varianten för det är den absolut godaste jordgubbssylten) så passade jag på att ta ny bilder. Tänkte lägga upp både de nytagna och gamla bilderna på instagram så kan ni ser skillnaden :)

Kram och godnatt<3

Ingredienser:
1 kg jordgubbar (ca 2 liter)
3 dl socker
1 påse fryspulver
-

Gör så här:
Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Blanda socker och fryspulver och häll över jordgubbarna och rör runt så allt blandas väl. Häll upp i burkar som tål att frysas och stoppa in i frysen - klart!

Tips:
Jag använde mig av fryspulver från Törsleff´s, så det är den mängden bär och är anpassade till. Det kan vara så att andra märken har andra förhållanden mellan ingredienserna. Fryspulvret kan stå antingen vid kryddorna eller bland bak ingredienserna/ sockret i mataffären.

Den är också vädigt god att äta som kräm med lite mjölk till :-)


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

nicolesandoval
nicolesandoval,
SaraFogelström
SaraFogelström,
Woow, så gott!!😍😍😍
nouw.com/sarafogelström
Lindasgodaste
Lindasgodaste,
Mums! Ser ser så gott och sommrigt ut!
nouw.com/lindasgodaste