by Malin Sahlberg

Jordgubbssorbet

-samarbete med Dansukker-

Sommar, sol och glass- och då gärna jordgubbeglass. Jag är heltklart en isglassperson, älskar fruktiga sorbeter och pinnglassar. Speciellt om det är en riktgt varm och härlig semesterdag, då tycker jag att glass till förmiddagskaffet är ett givet val.

Jag hänger mer eller mindre hela semestern i vårt hus på landet, det ligger en liten stund från matbutikerna vilket inte ör det helt lämpligt att köpa glass för att ta med hem och ha i frysen. Den hinner smälta för mycket trots kylväska laddad med isklampar.

För att komma runt detta lilla i-landsproblem så gör jag gärna egen glass och här ska ni få recept på en riktigt sommarglass- jordgubbssorbet. Jag har ingen glassmaskin då varken köket i lägenheten stan eller i huset på landet är speciellt stort och rymmer en massa köksapparater. För att inte få en glass med för mycket stora iskristaller och som blir alldeles hård så är mitt tips att använda Dansukker Glykossirap i smeten. Det ger glassen en bättre konsistens och hindrar kristallbildning. Det blir lika bra i en gräddbaserad glass som i en isglass eller sorbet.


-ingredienser-

300 g jordgubbar
20 + 60 g Dansukker Strösocker
10 g Dansukker Glykossirap
60 g vatten


Gör så här:
Mixa jordgubbarna med 20 gram av Strösockret och det blir en slät jordgubbspuré. Koka därefter upp vatten, Strösocker och Glykossirap. Ta av sockerlagen från spisvärmen häll den över jordgubbspurén. Blada ihop allt väl och häll sedan sorbetsmeten i en frystålig burk och täck med lock. Ställ den först i kylskåpet i 3-4 timmar så den kallnar och flytta sedan över den till frysen och frys i minst 12 timmar.

Ta fram sorbeten ca 15 minuter innan servering så den hinner mjukna.HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

taazzsih
taazzsih,
Åh vad det såg gott ut 🍓 🌸
nouw.com/taazzsih
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Sorbet är verkligen sommar för mig 😊
nouw.com/fredagskakan
SaraFogelström
SaraFogelström,
Åhhhh!!!😍😍😍
nouw.com/sarafogelström
Fredagskakan
Fredagskakan,
Visst blir man sugen! Jordgubbsorbet en varm sommar dag är ju så gott 😊
nouw.com/fredagskakan