by Malin Sahlberg

Jordgubbspannacotta

Hej!!
Vilken helg det har varit!
Inledde allt med ölfestival i fredagskväll tillsammans med mina fina fd. jobbarkompisar. Trevligt och gott även om jag inte blev så där väldigt långrandigt där då det väntade tidig morgon dagen där på. För i lördags var det äntligen dags att fira att en av mina absolut finaste vänner med en möhippa inför kommande bröllop. En heldag med massa roliga aktivitet och som vi avslutade med en riktigt härligt utgång där vi dansade hela natten lång.

Sen blev det som extra strössel och glitter över möhippan att Hv71 vann SM-guld under dagen så hela Jönköping var verkligen ute och firade samtidigt som oss, det gjorde att kvällen blev om möjligt ännu mer lyckad. Så nu har Jönköping firat vårt fina hockeylag sen i lördagskväll. Det hela toppas nu i kväll med stort firande inne i stan med massa fans och såklart laget på plats på scenen. Tror jag hörde något om att det var över 40 000 personer på plats för fira killarna. Det är ju typ mer än en fjärdedel av kommunens invånare. så ja, vi är väldigt stolta över vårt hockeylag här i Jönköping det är det inget tvivel om.

Igår kväll kom min bror och svägerska på middag. Kanske att receptet på maten dyker upp här också för det blev en riktigt god laxrätt. Men ingen middag hemma hos mig utan dessert efter maten och det är den som blir dagens receptet. En krämig och god jordgubbspannacotta, som oftast när jag gör pannacotta är även denna utan gelatin.

Ingredienser
3 dl vipgrädde
1 dl gelesocker
200 g jordgubbar

4 portioner

Gör så här:
Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull och mossa dem med en gaffel. Häll på grädde och blanda ihop tillsammans med gelesockret. Låt blandningen koka upp och låt det koka i ca 1,5 minuter. Ta av kastrullen från spisen och mixa sönder jordgubbarna med hjälp av en stavmixer. Häll sedan upp det portionsglas och ställ kallt i minst 2-3 timmar innan servering.

Dekorera dem med jordgubbar precis innan servering.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer