by Malin Sahlberg

Jordgubbskräm

Godmorgon midsommarafton!
Vaniljkrämen är kokt och nedkyld, tårtbotten står i ugnen, jordgubbarna är inhandlade och klänningen struken. Ja jag tror det det som behövs förberedas inför dagen är så gott som klart. Nu pausar jag med frukost i tv-soffan. Och eftersom det är midsommarafton så är det såklart jordgubbar hela dagen som gäller, jag kör på denna jordgubbskräm till dagens frukost. Väldigt enkel att göra och så så god. Mycket mer sommar än så här kan det inte smaka tror jag.

Näpp, nu ringer visst timern, tårtbotten är klar- bäst att ta ut den nu.
Önskar er en riktigt fin midsommarafton<3
Stor kram

Ingredienser
2 l jordgubbar
3 msk vatten
2,5 dl råsocker

3 msk potatismjöl
2 msk vatten

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Gör så här:
Börja med att skölja och rensa jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten (3 msk). Låt det koka upp och låt koka tills att jordgubbarna blivit ordentligt mjuka. Om du inte vill ha så stora jordgubbsbitar i krämen, mosa jordgubbarna mot kanten av kastrullen med hjälp av en slev.

Skumma sedan bort det skum som bildats. Efter skummandet- rör ner sockret och låt krämen koka upp. Blanda ihop potatismjöl och vatten till en redning. Ta bort kastrullen från spisen och häll försiktigt ner redningen under omrörning. Ställ sedan tillbaka kastrullen på spisen och låt det precis börja sjuda och ta bort från spisen igen. Häll upp krämen i en skål och låt den svalna. Klart att servera!Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer