by Malin Sahlberg

Jordgubbsklubbor

Hej på er!
Nu har jag landat nere på landet och har en lång och härlig renoveringshelg framför mig. Det är verkligen så kul att fixa och greja i huset.

Innan jag susade hit så var vi ett gäng som sågs för en grillunch hemma hos vänner. Det har blivit en sådan härlig tradition. Jag har sagt det många gånger förut men det tåls att sägas igen, att få umgås med fina vänner är verkligen bland de bästa sätt att få ny energi och att komma ner i stress.

Ha en fin kväll!
Hoppas på att titta in till er imorgon med ett trevligt rabarberrecept.
Kram

Ingredienser
2 dl strösocker
0,5 dl vatten
0,5 dl glykossirap
0,5 dl konsentrerad jordgubbssaft
Glass- eller klubbpinnar

Strössel

Ca 10-12 st klubbor

Gör så här:
Börja med att ställa fram en skål med kallt vatten bredvid spisen, den ska vara så stor att den rymmer kastrullen du ska koka klubbsmeten i. Lägg ut klubbpinnarna på ett bakplåtspapper, använd gärna en plåt och grytunderlägg under för att undvika att förstöra arbetsbänken av värmen från klubbsmeten.

Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Låt det koka upp och rör om då och då. Lägg sedan ett lock på glänt och låt det koka utan omrörning på högsta värm tills smeten når 160 grader.
Tag kastrullen omedelbart av från värmen och rör ner saften. Doppa sedan kastrullens botten i det kalla vattnet så att kokningen avstannar. Det gäller det att vara rätt så snabb i alla stegen.


Skeda upp smeten över varje klubbpinnar. Håll upp skeden vågrätt ovanför klubban och rotera den några varv i luften innan du lyfter bort skeden, så minskar risken för fula spill. Gör en klubba i taget och strö över strössel innan nästa klubba påbörjas. Om smeten hinner tjockna under tiden, ställ då tillbaka kastrullen på en medelvarm platta tills den får en bra konsistens igen.

  • Godis

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,