by Malin Sahlberg

Iste

God kväll!
Ytterligare en helg är påväg mot sitt slut, det går verkligen undan. Eftersom min kusin tog studenten i fredags var jag ledig nästan hela fredagen så det har varit lite långhelgskänsla även denna gång för mig. Det har varit mycket på bakningsschemat det sista och mer ska det bli. Inte helt otippat så var det jag som fick uppdraget att göra tårtorna till studentfirandet i fredags. Kul att göra dekorerade tårtor nu, det var ett rätt bra tag sedan sist. De var fyllda med min hallon-vitchokladkröm och vaniljkräm, recepten finns i flera inlägg bl.a. Här. Det var en väldigt trevligt firande och vi blev kvar rätt sent på kvällen! Var rätt avundsjuk på min kusin och de andra studenterna som fick göra det där med utspring och flakåkandet, kan verkligen komma ihåg hur kul man hade den där dagen även om det var ett antal år sedan för min del.

Solen strålar här i Jönköping så jag blev sugen på att svalka mig med lite iste. Som alltid är hemmagjort lite godare när man slipper en massa konstiga tillsatser, det gäller så klart även för iste. Det är inte alls krångligt att göra och går dessutom rätt fort att röra ihop!

Ha ett fint avslut på denna veckan!

Ingredienser
1 liter vatten
5 tsk te alt 3-4 påsar te
0,5 dl rårörsocker
0,5 st citron (saften)

Gör så här:
Koka upp vattnet och lägg i teet och låt dra i några minuter. Ta ur tepåsarna/silen och rör ner sockret så det löses upp. Pressa ner saften från citronen och låt det svalna. Servera det med massa is och färska bär som passar till tesorten.
Njut!

Happy Baking!
/Malin

  • Dryck

Gillar

Kommentarer

sabinamalmberg
sabinamalmberg,
Men jösses vad gott det såg ut 😊
nouw.com/sabinamalmberg
Fredagskakan
Fredagskakan,
Det är supergott, och enkelt att göra😊
nouw.com/fredagskakan
MrsHenriksson
MrsHenriksson,