by Malin Sahlberg

Ischoklad med mint

Hej hej!
Hur går det med julstöket? Jag hoppas ni har läget under kontroll och kan njuta av dagarna fram till jul. Jag har julklapparna klara, bara några som ska slås in annars är det bara julstädning och lite mer godis som ska kokas till julafton. Gjorde ett snabbt stopp på Ica idag på vägen hem från jobbet, det var inte smartaste draget kan jag säga, det var visserligen hyfsat lugnt när jag parkerade men för varje minut i butiken så ökade det på med folk. Eftersom grötriset var slut, så det måste bli ett nytt besök i någon mataffär men jag får nog kliva upp så tidigt och dra dit innan jobbet imorgon eller på torsdag för kaoset på kvällarna där kommer jag verkligen inte orka igen.

Ett recept kommer såklart idag också, en annan version av ischoklad. Denna är gjord på choklad med mintkrokant. Vill man göra ett enkelt godis till jul så är just ischoklad ett säkert kort, det är svårt att misslyckas med och tar väldigt lite tid dessutom.


Ingredienser
100 g mjölkchoklad med mintkrokant
100 g mörk choklad med mint
100 g kokosolja (kallpressad)

Ca 40 st

Gör så här:
Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull på spisen. Smält samtidigt chokladen i micro eller över vattenbad på spisen. Placera ut ischokladformarna på en bricka. Rör ihop den smälta chokladen med kokosoljan och fyll upp formarna med chokladblandningen. Ställ dem kallt för att stelna. Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer