by Malin Sahlberg

Huset på landet

Hej!
Ett inlägg utan recept hur ju inte till vanligheterna här men idag blir det så. Utlovade ju bilder från huset på landet så här kommer lite bilder från några av rummen. Det är ju ett gammalt timmerhus som troligen är en bit över 100 år så det är inget nybygge som vi bor i när vi är på landet. När vi började renovera förra året i påsk så var vi nyfikna på golven, det var bara i vardagsrummet som det var trägolv. Men när vi lyfte på plastmattor och heltäckningsmattor hittades det trägolv i alla de andra rummen också förutom ett av sovrummen. Nu är det bara köksgolvet som ska bli av med sin plastmatta och få det fina grangolvet slipat och behandlat. Inget slår ju gamla plankgolv alltså, det blir en sådan härlig levande känsla med dessa golv.

Nästa inlägg lovar jag ska innehålla recept, har en kaka som ligger i kylen just nu och gottar sig innan jag ska fota den imorgon innan jag far till jobbet och tar den med mig.

Lite detaljer från ena sovrummet (mitt rum). Rummet där tapeterna rasade ner när vi började måla på dem och ena vägen sprack när jag och svägerskan bredspacklade. Det visade sig att det var ett gigantiskt gammalt getingbo i den väggen, som är yttervägg och getingarna hade ätit upp skivmaterialt så den gamla tapeten fäste inte i något på en rätt stor yta. Här är det gamla golvet framtagit och behandlat med en färgad hårdvaxolja för att få bort den lite gula tonen i granen.

Några bilder från vardagsrummet både de två här över och den undre. Rummet är rätt så stort med braskamin och plats för matsalsbord, fina gamla förvaringsskåp och soffa. Hörnskåpet här under är nog min favoritmöbel, tycker det är så fint!

En härlig detalj i köket är ju så klart vedspisen, önskar att jag hade plåtar till ugnen så jag kunde testbaka i den när vi eldar i den. Misstänker att det är rätt så svårt att baka i den, det är ju inte enkelt att elda så det håller en jämn och lagom hög temperatur där inne i ugnen. Men det kan ju inte vara omöjligt, förr i tiden var det ju enda sättet man kunde baka på. Så får jag bara tag i en plåt så ska jag ge mig på det.

Ha en härlig kväll!
/Malin

Gillar

Kommentarer