by Malin Sahlberg

Havrekakor

Hej fredag!!
Så härligt att ha hela helgen framför oss och två lediga dagar att fylla med massa kul. Jag inleder med att hänga med svägerskan här hemma. Bra start på helgen som kommer bestå av mycket kompishäng, en del bakning, ev en tripp till Göteborg och inte minst bloggens två årsdag på söndag! Får nog allt bli till att fira med en liten tårta minsann.

Men idag blir det ingen tårta eller recept på det utan havrekakor får stå för dagens tips. En enkel kaka men den ska inte underskattas, tycker verkligen att den är riktigt god till en kopp kaffe eller varför inte till ett glas kall mjölk!
Dessa kakor packade jag och skickade till en släkting på Gran Canaria. Mina föräldrar tog med sig dem nu när de åkte dit på semester, känns lite bittert att mina kakor åker till solen och värmen medans jag är kvar i den hemska vintern här hemma... Måste boka en resa omgående känns det som!!

Ha en fin kväll<3

Ingredienser
10 dl havregryn
220 g smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gräddning: 200 grader, ca 10-15 minuter

Ca 30 kakor

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Enklast är att göra det med bakmaskinen och vingen. Knåda ihop degen sedan på bakbordet och dela den i två lika delar. Rulla dem till rullar ca 15-20 cm långa. Lägg dem sedan i kylen för att stelna, minst 30 minuter. Ta fram rullarna och skär centimeter tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och grädda i ugnen.

Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

MickaelaBrolin
MickaelaBrolin,
Måste testa!! ♡