by Malin Sahlberg

Hasselnötsformar

- samarbete med Dansukker-

Hej hallå!
Torsdag och dags för nytt recept, eller ja nytt är det inte för detta receptet har varit med mig sedan jag var liten. Mamma bakade dess underbara kakor rätt så ofta och har från första gången jag smakade dem, varit mina favoriter.

I år firar Dansukkers sockerfabrik i Arlöv 150 år och för att uppmärksamma det så lanseras en retroförpackning för Strösockret. När jag såg den retropåsen med Strösocker så kände jag direkt igen den från min barndom och en massa härliga minnesbilder kom över mig.

Ett av de starkaste kakminnen var just dessa hasselnötsformar som ni har recept på här nedan. De är underbart goda, passa utmärkt att frysa in och helt ärligt, det är väldigt svårt att bara ta en...

Kram och fin dag till er<3

-


INGREDIENSER

-mördeg-
200 g smör
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 st äggulor
1,5 dl Dansukker Strösocker
4 dl vetemjöl

-nötmaräng-
2 st äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker
100 g finmalda hasselnötter alt. hasselnötsmjöl

20 st kakor
Gräddning: 150 grader, ca 30-35 minuter


Gör så här:

-mördeg-
Dela smöret i mindre bitar och blanda ihop tillsammans med de övriga ingredienserna till degen. Knåda ihop degen och forma den till en rulle och lägg den i kylen.

-nötmaräng-
Börja vispa äggvitorna och tillsätt sedan Strösockret lite i taget. Vispa så att marängsmeten klarar "vänd bunken över huvudet-testet"och vänd sedan ner hasselnötsmjölet och blanda väl men försiktigt.

Dela degen i tjugo lika stora delar och rulla dem till kulor. Tryck ut varje kula i en aluminiumform så den täcker botten och det blir en grop i dem.

Klicka eller spritsa ut marängsmeten över degen och grädda sedan kakorna i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt dem svalna innan servering.

Klart!


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer